Türk Yıldızları gökyüzünde klip çekti

Türk Yıldızları, Ankara Devlet Opera ve Bale Sanatçısı, rock müzik yapan Oğuz Sırmalı'nın "Gökyüzü Olsam" isimli şarkısının klibi için havalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2015 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Yıldızları gökyüzünde klip çekti

Türk Yıldızları, Ankara Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Oğuz Sırmalı'nın "Gökyüzü Olsam" isimli şarkısının klibi için havalandı.

Ankara Devlet Opera Bale sanatçısı olan ve "Sırmalı" ismiyle de rock müzik yapan Oğuz Sırmalı, 2002'de Türk Yıldızlarını izlerken hissettiği hayranlık, minnettarlık ve saygı nedeniyle "Gökyüzü Olsam" şarkısını yazdığını belirtti.

Sırmalı, "Mevlana'nın 'Aşka uçmadıktan sonra kanatlar neye yarar' sözlerinin ışığında, uçmakla özdeşleştirilen Türk Yıldızları'nı birleştirerek şarkıyı besteledim. Şarkının aranje ve kayıtlarını da Bijen Rahimi yaptı" diye konuştu.

Daha sonra Türk Hava Kuvvetlerine başvurarak Türk Yıldızları için klip yapmak istediğini ilettiğini ifade eden Sırmalı, klibin çekimini Konya'daki 3. Ana Jet Üssü'nde tamamladıklarını ifade etti.

Pilotların klipte yer alma sürecini anlatan Sırmalı, "Klibin Türk Yıldızları ile özdeşleşmesi gerekiyordu. Onları anlatmam için iyi tanımam gerekiyordu. Günlerce pilotlarla vakit geçirdim, onları tanımaya çalıştım. Klibin senaryosunu da birlikte oluşturduk" diye konuştu.

Türk Yıldızları pilotlarının çok iyi birer müzisyen olduğunu, klipte enstrüman çalarak performans sergilediklerini kaydeden Sırmalı, "Türk Yıldızları, isimlerini gökyüzüne yazabilen dünyanın en iyi kalemleri. 'Herkes onların yerinde olmak ister' düşüncesinden yola çıkarak parçanın ismini 'Keşke Gökyüzü Olsam' olarak belirledim" dedi.

Sırmalı, 2016'nın ilklerinden olmasını istedikleri için klibin ocakta yayımlanacağını, bugün klipten bazı bölümleri paylaştıklarını söyledi.

Irak Türkmenlerini Türkvizyon'da temsil edecek

Sırmalı, 9 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek Türkvizyon şarkı yarışmasında "Serenad" isimli parçayla Irak Türkmenlerini temsil edeceğini belirtti.

Oğuz Sırmalı, "Türkmenleri çok severim. Dünyanın çeşitli yerlerde yaşadıkları zorlukları ve acıları paylaşıyorum. Onların da acılarına bir nebze tebessüm katabileceksem bu benim için mutluluk kaynağı olacaktır" dedi.

Sırmalı, ilk albümündeki "Ah Bir Ataş Ver" adlı türküye de denizaltılarla ve fırkateynlerle klip çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber